30 maart 2010

GS ziet under en outperformance Emerging Markets


In zijn Global Economic Weekly stelt Domenic Wilson van Goldman Sachs dat we niet zo verbaasd hadden hoeven te zijn voor de recente underperformance van Emerging Markets (EM). De vooruitzichten voor EM gingen tot galf 2009 veel harder omhoog dan die van Developed Markets (DM). Daarna gingen de voorspellingen voor DM meer omhoog dan die van EM (zie plaatje). de surveys van de industrie, de PMI's gingen toen ook veel harder de lucht in bij DM dan EM. Bovendien zitten we nu in een situatie van oververhitting in veel EM's, wat ook slecht is omdat het leidt tot hogere rentes en afknijpen van de liquidititeit.

In de komende manden zou volgens VS de performance van EM relatief kunnen meevallen omdat hun valuta's sterker zulen worden vanwege hun strengere monetaire beleid. De inhaalslag van de PMI's van DM is achter de rug en die van EM zouden wel eens beter kunnen blijven liggen.

GS is nog steeds niet optimistsisch voor EM, maar ziet wel enkele landen als kansrijk. In sommige landen is al te veel monetaire verkrapping ingeprijsd zoals Rusland, Mexico en Zuid Afrika. Vooral voor Rusland ziet men meer groei en minder monetaire verkrapping. Alleen voor Rusland is men optimistisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten