8 april 2012

Googles bril van de toekomstGoogle is verdrongen als nummer een op het internet door Facebook, maar Google zit niet stil. Door die uitpuilende cash hebben de internetleiders enorm veel geld voor fundamenteel onderzoek beschikbaar. Af en toe zie je enkele van die projecten, zoals de computer gestuurde auto die kan rijden zonder menselijke chauffeur.

Google wil over enige tijd de blits maken met een high tech bril (augmented reality).
De proefmodellen zijn er al (zie foto’s van Business Insider).
Zo ver is het nog niet, de proefmodellen kunnen nog lang niet wat in de videopropaganda wordt voorgeschoteld. Ik had het al eens over Lady Gaga die een bril combineerde allerlei andere mogelijkheden (Google is verdrongen als nummer een op het internet door Facebook, maar Google zit niet stil. Door die uitpuilende cash hebben de internetleiders enorm veel geld voor fundamenteel onderzoek beschikbaar. Af en toe zie je enkele van die projecten, zoals de computer gestuurde auto die kan rijden zonder menselijke chauffeur.

Google wil over enige tijd de blits maken met een high tech bril (augmented reality).
De proefmodellen zijn er al (zie foto’s van Business Insider).
Zo ver is het nog niet, de proefmodellen kunnen nog lang niet wat in de videopropaganda wordt voorgeschoteld. Ik had het al eens over Lady Gaga die een bril combineerde allerlei andere mogelijkheden.

Google is een flinke stap verder gegaan, volgens enkele blogposten van Business Insider. Google heeft een soort bril ontworpen die alles aanstuurt via stemherkenning of oogbewegingen.
Dat is evident de toekomst, zo hebben we een en ander al gelezen in Kaku (Physics of the future), die zei het al: de toekomst is aan contactlenzen die alles kunnen aansturen Google is verdrongen als nummer een op het internet door Facebook, maar Google zit niet stil. Door die uitpuilende cash hebben de internetleiders enorm veel geld voor fundamenteel onderzoek beschikbaar. Af en toe zie je enkele van die projecten, zoals de computer gestuurde auto die kan rijden zonder menselijke chauffeur.

Google is een flinke stap verder gegaan, volgens enkele blogposten van Business Insider. Google heeft een soort bril ontworpen die alles aanstuurt via stemherkenning of oogbewegingen.
Dat is evident de toekomst, zo hebben we een en ander al gelezen in Kaku (Physics of the future), die zei het al: de toekomst is aan contactlenzen die alles kunnen aansturen.

Wat kan de bril? De bril houdt je up to date met je omgeving (weerbericht, verkeersinformatie, Google maps, waar is iedereen, je agenda, je kunt video’s zien, berichten dicteren, foto’s nemen etc). Je zegt wat tegen je bril en de bril komt op de proppen met de juiste info, plaatjes, etc. Informatie wordt in je ogen geprojecteerd (dat roept overigens weerstanden op, men is bang voor Orwelliaanse 1984 toestanden). Eigenlijk is het een soort smarte smartphone, nog veel kleiner (de wet van Moore moet nog even aanhouden, dan krijg je echt die contactlenzen).
In je oog krijg je dan een aantal icoontjes geprojecteerd die je kunt selecteren. Die kun je openen, afspraken maken, berichten beantwoorden etc.
.
Plaatjes: Sergey Brin, medeoprichter van Google draagt de Googlebril, als bewijs dat het ding echt bestaat. En plaatje van glamour girl die bril zonder glazen laat zien.
bron o.a.: http://www.businessinsider.com/google-is-racing-as-fast-as-it-can-to-get-those-glasses-out-2012-4
http://www.businessinsider.com/check-out-what-its-like-using-googles-crazy-computerized-glasses-2012-4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten