14 april 2012

zijn we te pessimistisch geworden?We lijden toch wel heel erg snel aan de Spaanse griep, ach wat piepen we toch als die banken een dikke € 300 miljard even bijlenen bij de ECB.
Het plaatje van Bespoke laat zien dat er toch wel heel erg veel mensen als bij toverslag pessimistisch zijn geworden door de twijfel aan Spanje en een slecht werkgelegenheidscijfer in de VS. Waar is ons geloof in de Bernanke put van QE3?
Ook zonder Bernanke put zou de Amerikaanse belegger moed kunnen putten uit de weer mooi stijgende winstverwachtingen voor de winst een jaar vooruit, zoals het ook hoort als er geen recessie komt. Men is te pessimistisch geworden over de Amerikaanse winsten (en de Duitse winsten, de Japanse winsten maar niet de PIGS winsten).
Ach en die Chinezen met hun armetierige groei van 8,1%? Door alle cijferbrei eromheen zijn diverse bearishe brokers zoals Nomura tot de conclusie gekomen dat de groei voor de rest van het jaar omhoog moet worden bijgetseld. Dit was ongeveer de bodem.
Volgens A naar Beter staan de Hurstsignalen voor de AEX weer op groen, is de daling even te hard gegaan (al is er wel behoorlijk wat ruimte ingetekend voor verdere daling).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten