7 april 2012

Amerika kluts kwijt door tegenvallende banengroei

Een verrassend aantal profeten is helemaal door aan het draven over de slechte banengroeicijfers van de vorige maand in Amerika.

Diverse beren zien hier een bevestiging in dat de groei in Amerika helemaal niet aan het herstellen is. Op zijn best krijgen we iets als in 2010 en 2011, waar bij de groei tijdelijk richting 0 gaat, maar dat kan te optimistisch zijn zo zeggen bijvoorbeeld weer eens extra luid Roubini, Hussman, John Mauldin (http://www.businessinsider.com/mauldin-its-all-about-jobs-2012-4, overigens niet zo negatief voor zijn doen, dit is geen reden om een of ander hedgefund te gaan kopen).
Ook El Erian laat zich niet onbetuigd (http://www.businessinsider.com/el-erian-jobs-miss-2012-4: het bedrijfsleven mist het vertrouwen in de toekomst om meer mesne aan te nemen en dit lijkt structureel te zijn geworden) en veel zorgelijker ook Jan Hatzius van Goldman Sachs (gelukkig vooral het paybackverhaal van het mooie winterweer waar ik over geblogd heb, werkgelegeheidsgroei even onder 175.000).

Banengroei is de nummer een reden om op Obama of Romney te kiezen, volgens de meeste volgers van de presidentsverkiezingen. Misschien dat er daarom zo veel heisa over is.

Pragmatic Capitalism heeft een en ander nog eens bij elkaar gezet: http://pragcap.com/bi-polar-economists

Het lijkt erop dat het banencijfer een mokerslag heeft uitgedeeld aan het vertrouwen in de economsiche groei in Ameirka onder de Amerikaanse strategen.
Ik ben verbaasd over de kracht van het pessimisme dat ik ineens lees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten