4 april 2012

Lijdt high yield precies even veel als Zuid Europa?In een post van Zerohedge (http://www.zerohedge.com/news/high-yield-credit-fundamentals-starting-crack) doet men high yield in de ban. Men ziet de winstmarges dalen, waardoor de hoge rentes te moeilijk opgrbacht kunnen worden. Het aanbod van high yield loopt ook de spuitgaten uit en daar horen ongelukken bij.
Het plaatje hierboven van BAML laat zien dat sinds enige tijd high yield in Europa precies meemarcheert met het wel en wee van de PIGS. Europees high yield kan kennelijk zowel geraakt worden door de slechte Europese winstfundamentals als de ellende en angsten over de PIGS.

Zelf denk ik dat het met die winstfundamentals meestal (ongeveer normaal voor high yield) wel los zal lopen, maar dat high yield wel last heeft van angsten over de fundamentals van de PIGS. De vraag naar extra rendement door beleggers zal groot blijven, waardoor er behoorlijk wat aanbod van high yield kan worden opgenomen. Dat wordt anders als de recessie in Europa te erg wordt en er te veel krediet afgewaardeerd wordt tot high yield.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten