28 april 2012

Kunduz coalitie springt over eigen schaduw heen, samson niet

Het Kunduz akkoord van Alexander de Grote, Arie haalt Nederland uit het Slob en meer levensSap in de begroting is met een zucht van verlichting als grote verrassing binnengehaald (51% voor, 28% tegen en de rest kan het nog niet geloven volgens de peilingen). Van Rompuij en Roemer hadden gelijk: zo moeilijk is dat bezuinigen niet.

De Wereld Draait Door liet zien dat alle partijen in de Tweede Kamer het over een ding eens waren en dat ook allemaal letterlijk zeiden: ze wilden over hun eigen schaduw heenspringen.

Dat is niet zo'n eenvoudige zaak en het inspireerde Ruben in de NRC tot bovenstaande cartoon. Samson heeft de steun (?) van Asscher maar die gaf wel een sneer met zijn opmerking dat hij niet tegen het Kunduz akkoord was, dat er moeilijke dingen in zaten maar dat dit onvermijdelijk was. Er waren tenslotte bijstellingen op het persoonsgebonden budget, intrekken huishoudstoets, bezuinigingen op passend onderwijs weg. De PvdA speelt de SP-light rol met verve. Vroeger stond links voor progerssief, toen er nog zo veel te winnen viel zo dacht men, nu staat links voor oer conservatief , nu er zo veel te verliezen lijkt.
Ach het enthousiasme over zo veel bezuinigen zal ongetwijfeld afnemen en dan krijgt Samson weer een kans. Hij heeft zich vandaag binnen zijn partij weer bewezen als knuffeldier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten