19 april 2012

Tupac hologram gaat optreden


Technologische ontwikkelingen zijn duidelijk in een versnelling geraakt de laatste tijd. Apple brengt het ene na het andere succesnummer op de markt. Laptops moet je even niet kopen vanwege de gigantische vooruitgang in de komende maanden met speciale Intel chips en Windows 8. Touchscreen is dan helemaal normaal.
Ik blogde al over 3D printing en dat gaat in reuze vaart, vooral ook in de medische wetenschap (printen van geneesmiddelen en protheses kwam de laatste dagen flink in het nieuws).

Maar het optreden van Tupac van de week voor een massa poppubliek , overleden in 1996, maakte pas echt de blits, nu als hologram. Men gaat vele optredens plannen met Tupac als hologram (en vele anderen).De Wereld Draait Door gaf er uiteraard veel aandacht aan: natuurkundigen zaten geduldig uit te leggen hoe je het beeld kon krijgen door het over elkaar heen schuiven van geribbelde foliebladen; hierdoor krijg je spectaculaire beelden; er openen zich geheel nieuwe mogelijkheden voor seances van nep mediums met overleden personen.
Ook de Wall Street Journal ging uitgebreid in op het postume optreden van de rapper Tupac. Voorlopig is het maar een 2D plaatje dat optreedt (wel met 3D uitstraling door de techniek zoals het plaatje uit de WSJ aangeeft), maar desalniettemin is het erg spectaculair. Alle beelden zijn met enige moeite te creëren en straks kun je je al verheugen met bijvoorbeeld Brad Pitt en/of Angeline Jolie op je bank thuis met een opgenomen vriendelijk praatje voor jou (voorlopig is het een beetje prijzig, Tupac kostte meer dan $100.000).

In de niet te verre toekomst ga je als hologram optreden op zakenreis in plaats van de videoconferentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten