23 april 2012

Holland erger dan hollande volgens Wall Street Journal: The Dutch Collapse


Het meest populaire atikel in de Wall Street Journal was: the Dutch collapse. Willem Buiter etaleerde daar de nakende ondergang van het Nederlandse rijk vanwege de overmaat aan hypotheekschuld (250% consumentenschuld van het BNP). Dat Geert een duit in het zakje doet door niet voldoende te bezuinigen (net als de meeste partijen in Nederland) is eigenlijk niet de hoofdreden waarom Nederland zijn AAA rating moet verliezen, maar het is wel de genadeklap zo blogde ik al eerder. Holland is nog een grotere zorg dan Hollande, zo vond de WAll Street Journal.

Wereldwijd doken de aandelenbeurzen omlaag omdat in het nietige Nederland een geblondeerde populist denkt meer stemmen te winnen door op te houden met gedogen zodat hij weer lekker overal tegen kan zijn. De hoofddoekjes zijn uit, vooral sinds hij Bea door het slijk heeft proberen te halen vanwege haar hoofddeksels in Oman en bij de verwelkoming van Gül. Turkije heeft eindelijk de macht van Wilders gebroken.
Wilders denkt nu via anti europa stemmen te kunnen winnen. Daarvoor moet het kabinet dan wel vallen, maar daar maalt hij niet om. Neelie is uit haar vel gesprongen vanwege zo'n laffe daad, maar Geert gaat eerst haar net zo lang een grote bek geven totdat ze als tandeloos oud vrouwtje de aftocht blaast.

Wat gaat er verder gebeuren?
In somige media werd al gesuggereerd dat Geert Ayaan zou volgen richting Amerika, nu hij volgens van Schendelen gedoemd is het pad van Rita Verdonk te volgen:  de Nederlandse regering moet de wijze woorden van Geert missen en dadelijk gaat Gerd Leers ineens weer menselijke trekjes vertonen. Gaan we de euro afschaffen en Europa om zo de geneugten van de goede oude tijd van de jaren dertig met volle teugen tot ons te nemen met uitzondering van bejaarden? Wel duidelijk is dat de animal cops, onze caviapolitie, het moeilijk gaat krijgen en wegnezuinigd gaat worden.
De rente steeg ruim 0,1% vandaag, dus dat kost Nederland straks wel wat extra rente. Volgens Pimco gaat dat nog wel even door: het einde is nog niet in zicht, nu hervormingen uitblijven. Frijns zag al miljardenschade bij pensioenfondsen dankzij Geert cum suibus.
De Telegraaf bereidt ons al voor op een megaboete vanuit Europa nu er onvoldoende bezuinigd wordt. De G500 stelt al voor een oranjecoalitie te vormen. En zowaar de Kunduzcoalitie snelt al te hulp (D66, Groen Links, de Christen Unie) en die heeft de meerderheid samen met VVD en CDA.

N.B. S&P had als toelcihting waarom Nederland de AAA rating kan verliezen:

"We could lower the rating if we see that public finances deviate in a significant and sustained way from the planned 2012-2015 budgetary consolidation path due to a
prolonged decline in growth. If the general government net borrowing requirements were to consistently exceed 3% of GDP per year in the medium term, we could lower the fiscal
score, which could, in turn, trigger a lowering of the rating."

bron cartoon: hein de kort in het FD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten