1 april 2012

Roemer in Buitenhof: 1 aprilgrap?

Men kon maar geen vat krijgen op Roemer. Weergaloos knap. Elke bezuiniging was slecht en de oplossing was juist meer geld uit te geven aan onderwijs, sociale zorg etc. Elke bezuiniging werd gepareerd met meer uitgaven. Bezuinigen is immers simpel. Dat gebeurt vanzelf, daar is geen kunst aan, zo zei hij. Je verlaagt gewoon de uitgaven en verhoogt de belastingen. Ja, zo simpel is het inderdaad. In heel het debat hoefde Roemer geen enkele keer voor de dag te komen met een bezuiniging. Wat heerlijk is het toch als je zo goed kunt bezuinigen! Geen wonder dat hij zo hoog staat in de polls, als men hem zo aan blijft pakken hoort de SP de absolute meerderheid te krijgen. De 99% van occupy Wall Street ligt aan de voeten van Roemer.Lang leve de Linkse Kerk!

Ondertussen draai je de privatiseringen ook maar even terug van zorg, woningcorporaties, spoorwegen en wat dies meer zij. Het bedrijfsleven bakt er niets van, het wil winst maken en de kosten vliegen omhoog, terwijl als je het door de overheid laat doen veel goedkoper is (de geschiedenis heeft dat immers geleerd: er is geen betere ondernemer dan de overheid).

Later met pensioen? Wat een onzin, de mensen werken toch niet tot hun 65ste (want ze zitten allemaal in de VUT), dus pas na 2015 heeft later met pensioen gaan zin (dan is de VUT afgeschaft). Tot die tijd is het verschuiven van uitkeringen.

BTW omhoog? Dat is pas echt rampzalig, daar tref je het midden- en kleinbedrijf mee. De SP werpt zich op als beschermer van de zzp-er. Die moeten in dienst van het bedrijfsleven, die moet hun sociale premies gaan betalen als ze van hun diensten gebruik willen maken.Geen bezuinigingen voor het midden-en kleinbedrijf. Alleen maar grote bedrijven moeten meer lasten gaan dragen. Zij zijn immers sterk en kijken wel uit om naar het buitenland te verhuizen.

De SP conservatief, want men is tegen alle voorgestelde hervormingen (behalve de teloorgang van de hypotheekrenteaftrek)? Ook volstrekt verkeerde berichtgeving. Geen partij wil zo veel hervormen in Nederland.
De sociale SP heilstaat komt dichterbij, al hoort daar geen ontwikkelingshulp, banken, BTW-verhogingen meer bij maar eerder met pensioen, meer zorgkosten en nationalisering van grote delen van het bedrijfsleven (om maar te beginnen met banken, spoorwegen etc).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten