24 december 2012

na de kerst tijd voor de beren?. Deze man is uiteraard een grote fan van permabear doomster blog http://permabeardoomster.blogspot.nl

Voor het eerst sinds 2007 daalde Wall Street op Christmas Eve en dat betekent ellende.

Of de beren hun zin krijgen valt te bezien. Brokers etc willen een rustig einde en met een paar goed geplaatste futures kan alles toch nog de lucht in gaan. Kopen op de laatste/ eerste beursdag van de maand is een tamelijk sterke beursvuistregel geweest.

De beren vertrouwen vast op de politici: Obama is door zijn overwinning overmoedig geworden en de republikeinen zijn de kluts kwijt. Een en ander hoort niet tot een snel compromis te leiden. De aandelenmarkt moet de politici à la de dalingen bij het verwerpen van TARP weer in het gareel brengen.

Het McVerry report neemt de waarschuwing van Permabear Doomster serieus: http://www.mcverryreport.com/ “The market is very likely to see significant falls this Thursday/Friday.”

Zo'n enorme verstoring zou buitengewoon abnormaal zijn, een val van de beurzen hoort pas te gebeuren na een paar dagen in het nieuwe jaar, het begon voor zo ver ik me kan herinneren nooit tussen kerst en nieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten