19 december 2012

Hedgefunds overenthousiast, Gundlach krijgt misschien gelijk


Sinds de kredietcrisis gaf het enthousiasme van hedgefunds goed aan wanneer je moest oppassen en wanneer je weer dapper moest worden. Je moest contrair op hunsentiment reageren. Het plaatje hierboven (http://www.businessinsider.com/bofa-hedge-fund-survey-equity-exposure-2012-12?0=moneygame) laat zien dat een record optimisme zich van de hedgefunds heeft meester gemaakt. Ze verdisconteren het overwinnen van het fiscale klif al als zekerheid. En inderdaad, er komt een deal, maar is die deal goed genoeg om de beurs blij te maken?

Gundlach (http://pragcap.com/gundlach-investors-should-stick-to-cash), de nieuwe obligatiekoning sinds Pimco te groot is geworden, heeft niet genoeg vertrouwen meer in risk on. Rond deze tijd van het jaar geven bijna alle goeroes hun visie en sommigen zijn positief, vinden de markt goedkoop (Buffett koopt eigen aandelen in) of zien geen risico's, maar maken niet zo duidelijk wat ze wel zien (Tepper).
Al die extra liquiditeit heeft een steeds maar afnemende extra opbrengst stelt Gundlach.  Die Pavloviaanse reacties op QE moet je een beetje onderdrukken. Fiscale bezuinigingen zijn begonnen en dat is geen pretje tenzij je in staatsleningen belegt. Het is nog te vroeg om je zorgen te maken over inflatie vanwege al die QE. Japan laat zien wat er kan gebeuren, al is de situatie in de VS beter. credits zijn voorlopig nog goed, die gaan pas onderuit bij de volgende recessie die er echt wel komt. Gundlach ziet laag positieve opbrengsten bij risk on die plotseling kunnen verdwijnen als risio's herprijsd worden. Cah aanhouden enkopen na die herprijzing lijkt hem een betere strategie, alhoewle hij sommige buitenlanden wel structurele kansen ziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten