11 december 2012

babyboomers maken jongeren werkloos

De werkgelegenheid in de VS voor het hart van de beroepsbevolking, de 25-55 jarigen is nog lang niet terug op het nieveau van voor de krediettcrisis. de reden hiervoor is het hardnekkig doorwerken van de babyboomers. Deze maken geen plaats voor de jongeren, ze werken gewoon door tot na hun 69ste. Het is geen Frankrijk, waar je van Hollande weer wat eerder met pensioen mag dan wat Sarkzoy voorstelde. Met 60 verdien je toch echt een schop onder je achterwerk in Frankrijk, terwijl je in Amerika op je 70ste nog nuttig werk mag doen bij Walmart.
Overigens zijn de statistieken vertekend doordat er nu veel meer 55-plussers zijn dan in 2008 in ook de VS. Dat doorwerken is bittere noodzaak, omdat men niet genoeg gespaard heeft voor het pensioen nu de FED de rente zo schandelijk naar beneden heeft gemanipuleerd (waardoor lijfrentes onbetaalbaar zijn, vooral bij gebrek aan pillen van Drion) en huizenprijzen ineens op een realistischer niveau staan.

Die babyboomers in de VS geven trouwens aan dat ze binnen vijf jaar in een kleiner huis willen wonen. De Amerikaanse doorm is nu dat kleinere huis. Er zijn drie keer meer mensen die een kleiner huis willen dan een kleiner huis, zie onderstaand plaatje uit de Wall Street Journal
.
Er is weinig vertrouwen dat men genoeg gat sparen voor het pensioen. De zestigers hebben niet meer gespard dan de vijftigers in de VS en dat is teleurstellend. er is ook veel te veel rest hypotheekschuld (en studie(!)schuld) voor de 65-plusser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten