26 mei 2011

De club van optimisten twijfelt: houdt 1300-1310 voor de S&P500 of moeten we pas bijkopen op 1230?

Het gerommel in Europa wordt toch echt vervelend, China gaat echt wat verder met monetaire verkrapping om de inflatie te drukken/ speculatie in onroerend goed in te dammen om de nieuwe regering volgend jaar niet meteen in problemen te brengen. De Chinese beurs zou eigenlijk blij moeten zijn met dit beleid, maar de bijbehorende daling van de grondstoffenprijzen staat een stijging van de Chinese beurs in de weg.

Volgens Goldman Sachs zijn de grondstoffenprijzen nu wel weer voldoende gedaald, omdat de groei in de wereld echt wel boven de 4% blijft, zelfs als de Chinese groei tot het bedroevende slakkengangetje van 8% afzwakt. Dat wordt echter niet geloofd: bij 8% moeten de grondstoffenprijzen en euro wat verder terug. Olieprijzen van $90 passen meer in het huidige klimaat en dan kan de koperprijs weer stijgen.

Maar een beetje meer geduld, met de euro op meer realistische niveaus (gezien de bancaire problemen) tegen de dollar, zoals 1,28-1,35 kan dan een en ander weer leiden tot hogere beurzen.

Maar het kan ook heel goed dat 1300-1310 voor de S&P500 wel houdt. De financials zijn toch wel erg veel gedaald in de afgelopen weken. Centrale banken beloven weer wat aardiger te zijn, zoals gisteren de Bank of Japan. Economische groei in de VS is toch boven de 3% in de VS. De benzineprijzen dalen nu toch echt in de VS en dat laat zijn sporen na op het consumentenvertrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten