4 mei 2011

Debt ceiling in cartoons: VS komen er voorlopig niet uitDe stemming is slecht bij de onderhandelingen van de republikeinen met de democraten. Ze lunchen niet eens meer met elkaar, een dieptepunt dat bij vroegere keren dat er over de debt ceiling onderhandeld moest worden in het verleden niet bereikt werd.

Het belangrijkste is de senaat, waar de bende van zes (the gang of six, een algemeen gehanteerde benaming) het met elkaar eens moet worden.
Dat is in de verste verten voorlopig niet aan het lukken. Ze komen met hun eigen proefballonnetjes en zeggen dat ze met hun onmogelijke voorstellen de boel niet op slot gooien.

Vooral veel nieuwe congresleden willen niet toegeven en zijn niet bang voor de ellende die daar uit voort gaat komen. De andere partij moet maar toegeven. Het tekort moet omlaag, maar men kan niets vinden om op te bezuinigen. Er zijn tal van goede voorstellen (bijvoorbeeld verminderen subsidie op ethanolbenzine via maïs etc), maar het kost gewoon te veel tijd om er uit tekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten