10 mei 2011

The reformed broker: plan B: geen grondstoffen en midcaps maar healthcare en utilities


De grondstoffencrash van vorige week schudde het klassement van wat de beste beleggingen in 2011 waren goed door elkaar. In 10 dagen tijd verloren energieaandelen hun voorsprong op andere sectoren en nam healthcare de fakkel over.
Hij is ook erg gecharmeerd van logge large tech als Cisco en Microsoft.
Small/midcaps zouden nu ook in de vuilnisbak moeten.
Ook Strategas gelooft niet meer in de Russell 2000, waarvan de breedteindex nu er bleekjes begint uit te zien.
Het wordt tijd voor saaie aandelen zoals Pfizer.
Ook megacaps vinden grote brokers weer interessanter worden, die zijn relatief zelden zo goedkoop geweest. Aandelen waar jonge analisten al jaren niet meer in geïnteresseerd zijn zoals Pfizer raken weer in.
Die plotselinge liefde voor slome, veilige aandelen zoals telecom, nutten en gezondheidszorg komt voort uit de vermeende groeiterugval tot lage, wel positieve, slome niveaus in de komende kwartalen. Ook goede merken worden weer populair. Strategas had als topgroep de aandelen Abercrombie & Fitch (ANF), Coach (COH), Polo
Ralph Lauren (RL), Starbucks (SBUX), Tiffany (TIF)
Ik ben wel wat positiever op de economische groei, maar je koopt wel waarde met de hiervoor genoemde aandelen en met het lijstje van merken ook best wel aandelen met avontuur erin.

Inzetten op de vorige winnaars zoals de cartoon van plan A zou wel eens even slechter kunnen zijn. Uiteindelijk winnen de olieaandelen wel weer, want dat zijn prima waardeaandelen voor de lange termijn met hun hoge dividend en waardevolle olievoorraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten