16 mei 2011

Domenique Strauss Kahn: complottheorieën gaan er in als koekHet gedrag van superman DSK, het verguisde opperhoofd van de IMF en tot gisteren gedoodverfde winnaar van de Franse presidentsverkiezingen is zo verwerpelijk en onverklaarbaar, dat er onmiddellijk tal van complottheorieën verzonnen worden (bijvoorbeeld: http://www.businessinsider.com/plot-dominique-strauss-kahn-complot-2011-5).

Het NRC noemde al enkele van de belanghebbenden bij zo'n complot:
1. De UMP, partij van Sarkozy: hij zou dat al weken van plan zijn, zo zei DSK zelf eerder al. Het belangrijkste bewijs hiervoor is de eerste tweet van UMP militant Pinet, binnen 14 minuten, voordat het bekend kon zijn via de poltie. Het commentaar van een UMP lid: het ging zoals we voorzien hadden.
2. De Parti Socialiste, waar Francois Hollande een appeltje te schillen heeft met DSK en nu zelf presidentskandidaat kan zijn.
3. DSK heeft het zelf in scène gezet. Hij wordt overtuigend vrijgepleit en kan dan als slachtoffer van lynchende Amerikanen (hier zijn Fransen zeer gevoelig voor) een heel populaire kandidaat zijn in Frankrijk.

Er zijn nog meer kandidaten
4. Binnen het IMF wilde men hem een lesje leren
5. De Grieken wilden van hem af en uitstel krijgen
6. Diverse Europeanen willen verhinderen dat DSK sinterklaas speelt voor Griekenland, Ierland en Portugal.
7. De CIA heeft opdracht DSK uit te schakelen sinds hij zich sterk maakt de dollar te vervangen door een andere (IMF)wereldvaluta

Kortom DSK is een man met vele vijanden.
Zijn zaak is zwak met zijn voorgeschiedenis van diverse vrouwen die door hem aangevallen zijn.
Hij is in paniek gevlucht, liet zijn mobieltje achter en de vrouw in kwestie was totaal overstuur. Hij voelt zich duidelijk ongenaakbaar als schatrijk man, zonnekoning van het IMF en bijna van Frankrijk.

Hij heeft ook wel punten die vreemd zijn: welke meid gaat er poetsen in een hotelkamer als de gast nog aanwezig is, DSK is niet zwaar beschadigd/ bekrast door de vrouw die zelf zegt zich flink verdedigd te hebben, hij kan een escort girl gemakkelijk betalen, hoe kon zo snel DSK tegengehouden worden terwijl vrouwen meestal tergend langzaam geloofd worden met hun verhaal

Ach, het is gewoon leuk allerlei complottheorieën te verzinnen en je af te reageren op dit abjecte gedrag. Occam's razor theorie zegt dat je de meest simpele theorie moet geloven: het is DSK naar het hoofd gestegen en hij is voor de zoveelste keer in de fout gegaan met vrouwen.

6 opmerkingen:

 1. "terwijl vrouwen meestal tergend langzaam geloofd worden met hun verhaal"

  is dat zo? denk aan de beruchte duke-lacrosse zaak, waarbij jonge mannen zonder enig bewijs werden aangehouden en in de media kalltgestelt.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Duke_lacrosse_case

  In het geval van DSK ging het om een afrikaanse dame die in de Bronx woont met haar dochter. Misschien aast ze op een flinke schadevergoeding van deze rijke stinkerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn inderdaad heel wat voorbeelden van mannen die ten onrechte zijn aangehouden/veroordeeld, maar er zijn denk ik vele malen meer mannen die de dans ontsprongen zijn na ernstige misdragingen tegenover vrouwen.

  De verdedigingslijn voor DSK zal wel worden dat hij toch niet zo'n aapmens kan zijn (ondanks de videobeelden van een wegvluchtende vrouw even later gevolgd door een paniekerige DSK die toch DSK niet erg helpen).
  Zie bijvoorbeeld de Franse filosoof in NRc en http://www.thedailybeast.com/blogs-and-stories/2011-05-16/bernard-henri-lvy-the-dominique-strauss-kahn-i-know/full/#
  Deze ergert er zich aan dat vrouwen zo gemakkelijk zo'n verhaal kunnen houden en dat de man dan zijn onschuld moet bewijzen in plaats van dat de andere partij zijn schuld bewijst.

  Het zou me overigens niets verbazen als de zaak voor een flinke som geld geschikt wordt met de dame in kwestie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de video dat inderdaad laat zien is dat niet best voor zijn zaak, dat alibi-verhaal kan in elk geval meteen de prullebak in. Bizarre toestand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er echt teveel aanwijzingen zijn van zijn schuld zullen ze proberen te schikken, maar zo'n schikking zal hem ook het presidentschap en zijn baan bij het IMF kosten, dus alleen als uiterste noodsprong.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een pol vandaag gaf aan dat 57% van de Fransen denkt dat DSK via een of ander complot in de val is gelokt (zie bijvoorbeeld http://skynews.com.au/world/article.aspx?id=614453&vId=) en zelfs 70% van de Parti Socialiste.
  Ik dacht eerst dat slechts een fractie van de mensen in een complot zou geloven. Dat geloven in een complot is kennelijk hardnekkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. beleggen op de golven19 mei 2011 om 11:45

  zie ook http://beleggenopdegolven.blogspot.com/2011/05/behavioral-politics-of-hoe-domenique.html voor meer gedachten

  BeantwoordenVerwijderen