5 mei 2011

De wall of worry: crisis onvermijdelijk; dus: buy the dipDaar hadden we weer zo’n überbear: meneer Steen Jakopsen van Saxobank (iex profs: http://www.iexprofs.nl/profsnieuws/63318/Financi%c3%able-crisis-onvermijdelijk.aspx
). (Jakopsen: “Een bevriende bankier zei dat bij mij het glas niet half vol of half leeg is, bij mij is het glas gestolen!”)

Drie scenario’s voor de S&P500 heeft hij en alledrie gaan ze omlaag tot 2020.
Het commentaar van iex was dat de man geweldig optimistisch was, na die laatste dalingen gaat de beurs 20 jaar lang ongelooflijk omhoog (dat klinkt als Dow Jones 100.000 in 2030).

De meeste pessimisten hebben een zwartgallig leven en gaan jaren eerder dood, maar sommigen beginnen te juichen elke dag dat ze opstaan, omdat de wereld geheel tegen hun verwachting in niet vergaan is. Ze danken God hiervoor op blote knieën en krijgen de ene meevaller na de andere te verwerken. Als het dan tegenvalt worden ze gezien als grote profeet (ook al hebben ze in 75% van de gevallen ongelijk) en hun eigendunk stijgt en ook dan zitten ze weer goed. Die laatste categorie is geen gewone pessimist en dat soort leeft zelfs langer dan gemiddeld, zo iets zou met Jakopsen aan de hand kunnen zijn.

Bij Business Insider kunnen ze er ook wat van. Ze hebben weer een bak artikelen van beren op hun site gezet. Een greep (verre van compleet):
o Credit Suisse: eind van QE2 slecht voor markten
o Meredith Whitney Doubles Down On Her Call For An Epic Muni Catastrophe
o 36 Facts Which Prove The American Dream Is Turning Into A Nightmare For The Middle Class
o The Complete, Updated List Of Glaring Signs Of An Economic Slowdown
o Remember "The American Dream?" What A Bunch Of Crap
o Here's Why The US Is Screwed
o MAY DAY, MAY DAY: The Ultimate Guide To The Slowing Global Economy
o Hussman: This Market Is Setting Up Just Like Some Of The Worst Markets Of All Time (Overvalued, overbought, overbullish, rising yields)
o Momentum Stock Bloodbath: Day II: FLEE!
o Albert Edwards Explains Why The Profit Surge Has Flatlined And Stocks Are About To Drop (Edwards versaagt nooit, hij verontschuldigt zich als hij iets bullish zegt)
o Fears of an Osama-related backlash continued to linger

Ik was al een beetje bang aan het worden dat de wall of worry gesloopt was, maar gelukkig, ze zijn hem weer op aan het bouwen.

De club van optimisten kan het niet langer verdragen, net als het mannetjesvogeltje: buy the dip als S&P weer ongeveer 1300 wordt (en hoop op een higher low (dan 1290)). De Bernanke put stut de markt, als deze te veel daalt, krijgt hij steun van meer visioenen op QE3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten