22 mei 2011

high yield deed zijn naam eer aan
De plaatjes van Bianco laten zien dat high yield na een droevige ineenstorting in de kredietcrisis daarna torenhoge rendementen liet zien.
We kunnen ons haast niet meer voorstellen dat je op BB leningen 15% extra kon krijgen (alhoewel, dat krijg je op Griekenland ook).
Er worden heel veel high yield leningen geplaatst op het ogenblik en dat is wel enigszins zorgelijk. Maar er gaan maar heel weinig leningen in default, de fallen angels raken op. Zo lang de trend van distresssed high yield leningen zo prachtig omlaag is zullen high yield obligaties populair blijven. Men is de laatste jaren voorzichtig geweest, de economie werkt mee en dat helpt allemaal.
Of die voorzichtigheid blijft is maar de vraag. We gaan meer dure overnames zien, je ziet afgunst op techbedrijven als LinkedIn, Facebook, Twitter en dat kan verkeerde investeringen uitlokken.
De spreads zijn nog niet te laag voor high yield, maar het blijft absoluut noodzakelijk dat het nieuws goed blijft (mooie trend naar beneden van distressed bonds).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten