1 mei 2011

Dr. Copper wijst de weg omlaag voor de S&P500 zo denkt Pragmatic CapitalistTerwijl de S&P higher highs en lows maakt en de chartisten daardoor in opperbeste stemming zijn, het aantal bulls nog niet erg hoog is, de winstcijfers na een korte aarzeling weer prima meevallen, ziet the Pragmatic Capitalist (http://pragcap.com/copper-and-the-commitment-of-traders-report) toch beren op de weg: de daling van de beurzen in China (in de post hieronder gaf ik aan dat het met redelijke kans wel weer goed komt met een beetje geduld) en vooral de koperprijs.

Het bovenste plaatje laat de divergentie tussen de S&P500 en de koperprijs zien. The Pragmatic Capitalist/ Mc Clellan Report waarschuwt dat de koperprijs vaak gelijk heeft en de S&P uiteindelijk toch naar Dr. Copper luistert.

Het onderste plaatje geeft de analyse van Bianco aan van de partijen op de futures markt. De net hedgers/commercials zijn flink short en deze groep beleggers heeft het meestal bij het rechte eind. Ze gaan vaak iets te vroeg short en long, maar uiteindelijk winnen ze meestal.

Bianco vindt de posities nog niet erg extreem, the Pragmatic Capitalist wel. Per saldo lijkt de futures positie neerwaartse druk op de koperprijzen te gaan leggen, maar dat kan meevallen als de Chinese beurs, waarnaar de koperhandelaren heel goed kijken, weer gaat stijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten