15 mei 2011

lange golf van winstmarge volgens BCA


BCA ziet de winstmarges verder stijgen, zoals de lange golf aangeeft. Zij komen op die manier ongeveer tot dezelfde datering als wij.
De winstmarges worden extra hoog door globalisering/ zwakte vakbonden waardoor lonstijgng laag blijft. De rente blijft hierdoor ook laag, wato ook gunstig is voor de winstmarge. Een lage dollar helpt de winstmarge ook.

BCA had verder nog een tabel waruit bleek dat na de piek in de winstmares de aandelenmarkt na een en twee jaar gemiddelde 14 en 27% hoger stond.

BCA waarschuwt dat je met de winstmarges moeilijk de beurs kunt voorspellen, geloven in mean reversion van winstmarges kan tot slechte timing leiden. De dollar vinden ze ook belangrijk, waarbij een sterke dollar als bijna dodelijk voor bull markten gezien wordt. De dollar is overgewaardeerd versus de munten van veel opkomende landen, maar ondergewaardeerd versus de euro en yen.
Per saldo ziet een en ander er goed uit voor de beurs en kan de bull markt vermoedelijk volgens hun tot minstens 2012 vooruit.

1 opmerking:

  1. Howdy superb blog! Does running a blog such as this take a massive amount work?
    I have absolutely no expertise in programming however
    I had been hoping to start my own blog soon.

    Anyways, should you have any recommendations or tips for new blog owners please
    share. I understand this is off subject nevertheless I just had to ask.
    Thanks!

    Also visit my webpage セイコー 時計

    BeantwoordenVerwijderen