8 mei 2011

Werkloosheid VS in mooi dalende trend; McDonalds helpt


De groei van de werkgelegenheid van 244.000 viel vorige maand mee volgens de eerste schatting van het Establishment Survey en de schattingen van de vorige maanden werden naar boven bijgesteld, zoals hoort in deze fase van de cyclus.
De schatting van het Household Survey dat veel volatieler is, viel deze maand tegen en gaf een stijging van de werkloosheid aan van 8,8 naar 9%.

Het blog Calculated Risk had een aardige grafiek waar je kunt zien hoe de werkloosheid per groep qua duur zich aan het ontwikkelen is. Bij alle werkloosheidsduren is de trend nu mooi omlaag, ook bij de langdurig werklozen. Alleen korter dan vijf weken is wat aan het stijgen (maar staat verwonderlijk op een lager niveau dan in 2006). Volgende maand komen daar nog wat tijdelijke werklozen bij door de bottlenecks van weggevallen toeleveringen uit Japan. Daarna moet de trend weer verder naar beneden.

19 april was National Hiring day volgens McDonalds en men vroeg om te solliciteren op een baan bij hen (http://www.allgov.com/Top_Stories/ViewNews/One_Million_Apply_for_62000_Jobs__with_McDonalds_110506). 1 miljoen mensen reageerden en McDonalds breidde het aantal banen niet met 50.000, het oorspronkelijke plan, uit maar met 62.000.
Werkloosheid is nog steeds het nummer een probleem van de VS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten