2 mei 2011

Superman wil geen Amerikaan meer zijn


Fox news werd opgeschrikt door de laatste strip van superman, waar hij om zijn vijand te verslaan tot het galactische inzicht komt dat hij maar beter geen Amerikaan moet zijn (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/188317). Om de vrede in Teheran te steunen moet hij zich niet als opdringerige Amerikaan gedragen.
Dat was een beetje te modern vooruitdenkend gedacht voor Amerikanen, maar gelukkig voor hun eigendunk hebben ze nu Osama geëlimineerd en wil superman nog niet een Chinees worden.

De Volkskrant: The Weekly Standard. 'Als Superman niet meer in Amerika gelooft, gelooft hij in niets meer.'
De uitgevers van het stripblad reageerden dit weekeinde snel. Ze verwezen naar Supermans komaf: hij is de bezoeker van een verre planeet, die als Clark Kent werd geadopteerd en opgevoed door een boerengezin in Kansas. En die blijft 'zoals altijd toegewijd aan het huis van zijn adoptieouders en zijn wortels als boerenzoon uit Smallville, Kansas'

In ieder geval is het een teken des tijds dat de macht van de VS afbrokkelt, dat een Jasmijnrevolutie op gang kan komen zonder basis van nobele Amerikaanse waarden (die warden gaven immers aan dat je de dictators door dik en dun moest steunen om zo de kans op te veel emigranten, fundamentalisme (onsuccesvol) te beperken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten