24 maart 2012

Boston Consulting Group: internet belangrijk soms belangrijker dan seks


De Boston Consulting Group had een uitgebreid onderzoek naar internetgebruik in de G20.
Het plaatje laat zien dat internet in het Verenigd Koninkrijk verreweg het verste is opgerukt. Nu is het al ruim 8% van het BNP in 2016 al ruim 12%. Dan zal zo'n 23% van de detailhandelverkopen via internet gaan (niet zo best voor de waarde van winekls die toch al zo peperduur zijn in Engeland).

Op BNR hadden ze de uitkomsten van een enquete (http://www.bnr.nl/topic/waterkoeler/983418-1203/internet-populairder-dan-seks) van de Boston Consulting Group en kopten het artikel: internet populairder dan seks.
Zo'n 20% in de G20 zou nog liever seks opgeven dan een jaar zonder internet te zitten, 74% zou alcohol opgeven als ze daardoor konden voorkomen verstoken te zijn van internet, 83% zou dan wel van fastfood willen afzien en zelfs 7% zou beter een jaar zonder douche kunnen zitten dan zonder internet.
In Amerika zou zo'n 21% seks wel willen opgeven in ruil voor internet en in Japan zelfs 56% (Japan loopt echt het gevaar uit te sterven). In Brazilië was dit cijfer het laagste met slechts 12% (nou ja laag...).

Internet is niet meer weg te denken in ons leven, dat is duidelijk en dat voor iets dat nog geen twintig jaar bestaat. Rond 2000 dachten nog steeds vooraanstaande historici dat internet niet zo belangrijk was, niet zo'n enorme innovatie die de wereld veranderden zoals bijvoorbeeld het geval was bij de invoering van de snelweg vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Wat een onderschatting, het geeft goed aan dat je niet onmiddelliijk het grote belang van bepaalde grote ontdekkingen op zijn waarde kunt schatten. Er zijn denk ik de laatste jaren belangrijke ontdekkingen gedaan waar we nu het belang schromelijk van onderschatten en dan denk ik echt niet alleen aan ipad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten