24 maart 2012

Zijn aandelen van India goedkoop? nee, maarJP Morgan verhoogde het oordeel over Indiase aandelen van onderwegen naar neutraal.Hun bovenstaande plaatjes laten zien dat de waarderingen (koers versus boekwaarde en koerswinstverhouding) nu gemiddeld in de range van deze eeuw liggen.
India is gemiddeld betrekkelijk duur onder de Emerging Markets, de kwaliteit is beter en de winstgroei hoog. Daarvoor gecorrigeerd zijn aandelen van India koopwaardig voor de mensen met voldoende geduld.

Op korte termijn kunnen de aandelen van India onderuitgaaan op schandaaltjes zoals deze week. Men dacht gevonden te hebben dat de regering van India de steenkolenconcessies $ 210 miljard te goedkoop had verkwanseld (aan de mijnbouwbedrijven die sympathiseerden met de oppositiepartijen). Steenkolen vallen rechtstreeks onder eerste minister Singh, die daardoor danig prestige verloor. Damage control dat de cijfers niet klopten (zo veel kan een steenkolenconcessie niet waard zijn) zorgden voor weer wat herstel. Het is de tweede keer binnen een jaar dat corruptie (de vorige keer over telecomconcessies) de aandelenbeurs door de grond liet gaan in India. Dat blijft kennelijk een behoorlijk risico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten