12 maart 2012

Cees Smit geeft het weer eens op
Cees Smit luidt weer eens een keer de noodklok op IEX over de AEX, de Dow Jones Transport en in mindere mate ook de DAX. Voor zijn doen is hij eigenlijk niet zo pessimistisch. Zijn twindicator signalen staan op verkoop, maar je hebt weinig koersstijging nodig om die verkoopsignalen ongedaan te maken en die ziet hij kennelijk toch wel met behoorlijke kans komen.
Ik zie eerder een periode dat aandelenmarkten niet veel meer vooruitkomen, maar nog niet echt veel dalen.

Die twindicatorsignalen waren vaak goed, dus het kan geen kwaad er aandacht aan te schenken en te beredeneren waarom zo'n signaal de juiste trend aangeeft. Nu zou je kunnen zeggen dat het goede nieuws zo ongeveer wel bekend is (ECB die met triljarden smijt, de Grieken die zo succesvol hun staatsschuld laten omruilen, de FED die de rente tot 2015 op 0 probeert te houden, de Bank of Japan die in opdracht van de regering gedwongen wordt eindeloos extra staatsleningen te kopen (bij gebrek aan andere kopers) en vooral het goede macronieuws in Amerika (ISM, werkgelegenheidsgroei, huizenmarkt etc). Er kan slecht nieuws komen. De Spaanse beurs heeft er duidelijk geen zin meer in, de Spaanse rente gaat weer de verkeerde kant op, Rajoy krijgt billenkoek van van Rompuy bij gebrek aan wil het overheidstekort naar Europees droomniveau terug te brengen. Portugal wankelt. De FED komt bij nader inzien niet over de brug met QE3 en de ECB niet met LTRO3. Banken gaan door met deleveragen in Europa. In China groeien de valutareserves niet meer en in de hele wereld gaat het minder met de groei van de valutareserves, een teken dat het niet goed gaat met de liquiditeit in de wereld.

De grafieken worden van boven naar beneden slechter. De AEX moet eerst maar eens een nieuw high zetten voor het weer wat beter eruit gaan zien. De financials liggen er weer belabberd bij. De hoogtepunten worden steeds lager. Een verkerde trend. Kennelijk zit er nog een vuiltje bij de eurocrisis. De Dow Jones Transport zit helemaal in een verkeerde trend, kennelijk gaat het met de macro in Amerika toch niet zo heel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten