6 maart 2012

obligaties en aandelen omlaag: de kater van geen QE3 dreunt door

Op normale dagen bewegen de rente en de aandelenbeurzen in dezelfde richting: hogere beurzen dan ook hogere rente.
Maar sinds QE3 niet meer zo zeker is, vindt de markt dat de rente best kan stijgen terwijl aandelen dalen.
De FED laat via Hilsenrath in de Wall Street Journal steeds meer lekken dat QE3 voorlopig niet op het menu staat. De Fed is verbaasd dat bij zo weinig groei de werkloosheid zo krachtig daalt. D.w.z. de groei hoeft helemaal niet zo ver opgepept te worden.
De brokers beginnen nu ook langzaam aan te capituleren en hun voorspellingen voor QE3 verder naar de toekomst te verplaatsen.
Vandaag stonden de aandelen in Azië vooral onder druk vanwege de lagere groeiprognose van 7,5% in China, alhoewel je dat moet zien als politici die beloven dat de groei niet onder 7,5% komt, het mag er best boven zijn.
In de VS maakte de beter dan verwachte ISM non manufacturing weinig indruk vergeleken met het QE3 drama en ook het wegpraten van de tegenvallende nieuwe orders en ISM door bijvoorbeeld Norbert Ore maakte weinig indruk.
Maar de koersbewegingen zijn nog heel klein, wat wijst op doorgaand positief momentum. Een en ander ziet er toch wat kwetsbaarder uit (ook het percentage aandelen in de VS onder 50 daags gemiddelde is weer aan het vallen, hoe klein de koersbewegingen ook zijn; er zijn wat klachten dat insiders niet kopen etc.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten