14 maart 2012

Amlan Roy demografie: Nederland en de G6


Er is behoorlijk wat verschil in demografie tussen de landen van de G6+ Nederland. Je hebt de hopeloze gevallen als Duitsland, Italië en Japan waar de vruchtbaarheid maar blijft dalen tot no sex please niveaus, de bevolking daalt en het aantal gepensioneerden/ gedeeld door het aantal werkenden al op niveaus is waarbij de jongeren kunnen rekenen op 78% belasting op hun inkomen over enkele jaren als de beloftes op pensioenuitkeringen gestand gedaan moeten worden door de overheid (ook in Nederland is de belofte van het pensioenakkoord dat de AOW enorm verhoogd gaat worden natuurlijk een abjecte voorspiegeling van een irreële droom, het toont aan dat politici een schroefje los hebben als ze naar de toekomst moeten kijken en onplezierige dingen zien).

Amerika scoort op alle terreinen het beste, daarna het VK, Frankrijk en Nederland. De landen met weer stijgende vruchtbaarheid zijn nog niet totaal verdoemd.

Volgens Amlan Roy is het volstrekt onduidelijk dat de Eurozone uit elkaar moet klappen omdat de demografie van enkele landen volstrekt onhoudbaar is. Dat geldt in de eerste plaats voor Griekenland (het is een illusie te verwachten dat er op de Griekse leningen nog een cent wordt terugbetaald), maar ook voor Italië. Voor Spanje en Duitsland is het niet veel beter en zelfs Frankrijk, daar gaat het fout mee aflopen.
Nederland moet zo snel mogelijk een muntunie met Engeland aangaan, want de euro, dat is een hopeloze zaak als je naar de demografie en gedane pensioenbeloftes kijkt.

Nederland is overigens ook volkomen op het verkeerde pad qua uitgaven voor zorg. Ter vermijding van de puinhopen van paars is een zorgstelsel opgebouwd dat in de wereld qua onbetaalbaarheid zijn weerga niet kent. Daar zijn dringend hervormingen voor nodig, maar dat zit er met de PVV als opperbedrijfspoedel natuurlijk niet in. Fleur Agema, die de zorg in haar portefeuille heeft zitten, heeft al die sukkels van de VVD en CDA in haar zak, op haar kun je als onze enige echte Iron Lady bouwen, zo wist immers het Financieele Dagblad al te melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten