8 maart 2012

SP wint verkiezingen in Uttar Pradesh, beurs gaat omlaag

Er was hoop dat de regerende Congress Party een goed resultaat zou boeken in de deelstatenverkiezingen van India. Dat gebeurde dus niet, het leiderschap van Rahul Gandhi kreeg een knauw. Uttar Pradesh is met kop en schouders de grootste deelstaat en daar won de SP (Samajwadi Party) 190 van de 403 zetels. In Punjab bakte de Congess Party er ook niet veel van, ondanks de gunstige peilingen.
De beurs van India daalde desondanks minder dan de andere beurzen in Azië. Misschien is dit omdat men er wel in gelooft dat de Congress Party zoete broodjes kan bakken met de SP, die als een degelijke bestuurspartij gezien wordt en dat landelijk de Congress Party in totaal toch wel zetels gewonnen heeft.
Maar men ziet de uitslag van de verkiezingen toch als een sta in de weg voor hervormingen, maar de grote infrastructuurplannen lijken niet in gevaar, integendeel de SP zet hier zwaar op in (inclusief water).
De hoop is nu gevestigd op lagere rentes (15 maart) en de nieuwe rijksbegroting (16 maart) om de beurs omhoog te krijgen. De plaatsing van aandelen Oil and Natural Gas Corporation ging vorige week niet zo best. De bulls moeten kennelijk nog even doorbijten voor het walhalla voor hun opengaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten