21 maart 2012

Marmageddon treft Nieuw ZeelandDoor de noodlottige aardbeving in Christchurch is een van de twee fabrieken waar de juiste vorm van marmite (niet dat rare gistige goedje uit Engeland dat er op lijkt of dat goedje vegemite uit Australië) dermate beschadigd geraakt dat de productie ineens zonder aankondiging vooraf tot juli is stil gelegd. Door de opvoeding kun je haast niet meer zonder marmite als rechtgeaarde Nieuw-Zeelander, dat is toch wel een graadje erger dan de Nederlander met drop.
De marmitetekorten beginnen rampzalige vormen aan aan het nemen. De Nieuw- Zeelanders wordt een offer gevraagd om tijdelijk minder marmite te verorberen en niet en masse voorraden marmite in te slaan om medelotgenoten niet hun dagelijke portie marmite te ontfutselen.
De fabriek raadt aan marmite uitsluitend op geroosterd brood te smeren, door de warmte kun je met iets minder toe en gaat je potje wat langer mee en zo kun je beter door de bittere tijden heen komen.

Het is uiteraard al dagen het meest getwitterde onderwerp in Nieuw Zeeland, dat geeft al aan hoe ernstig de situatie is.

In een poll van de New Zealand Herald stoort 33% zich daar niet aan en is op grote schaal marmite aan het hamsteren (maar ze zijn te laat). 29% zegt de barre tijden eenvoudig door te komen omdat ze net als ik dat spul niet lusten. 38% zegt te overwegen tijdelijk het Australische vegemite te gaan nuttigen. De Engelse variant is kennelijk niet te pruimen. Overigens is vorig jaar marmite in Denemarken verboden vanwege de toegevoegde extra vitamientjes. Enkele Engelsen/ Angofielen zijn daar een bring back marmite campagne begonnen, maar tot op heden nog onsuccesvol.
Concentratierisico en staartrisico loert kennelijk overal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten