24 maart 2012

James Montier: winstmargevoorspelingen in VS krankzinnig


James Motier en henry Blodget kunnen er niet over uit: hoe kunnen analisten zo gek zijn dat ze zulke hoge winstmarges voorspellen, hoger dan ooit tevoren?
Schoorvoetend geven ze wel toe dat een flink deel komt door waanzinnige winstmarges van de financials, hun door de strot gediwud door de centrale banken in hoeveelheden als nog nooit eerder gezien. Geld drukken= excessieve winst banken.
Erg duurzaam kunnen dit soort winstmarges niet zijn, maar voorlopig wordt er niets aan gedaan door vakbonden, overheden die belastingen niet kunnne verhogen voor bedrijven die naar het buitenland willen vluchten en vooral Apple is een schandaal door hun hoge winstmarges op prodcuten waarvoor tientallen procenten van de Amerikanen wel een jaar seks voor zou willen goedendag zeggen.
Zo lang de werkloosheid veel te hoog is, innovatiewinsten enorm en centrale banken de financials dwingen om winst te maken ziet het er niet al te belabberd uit voor de winstmarges.
James Montier schrijft de hoge winstmarges toe aan de hoge overheidstekorten, die dwingen de winstmarges omhoog (http://www.businessinsider.com/gmos-james-montier-why-company-profit-margins-are-so-huge-2012-3?utm_source=inpost&utm_medium=seealso&utm_term=&utm_content=3&utm_campaign=recirc). Hoe gek dit ook klinkt, hierin zit een kern van waarheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten