23 mei 2013

berooid enige jaren na het winnen van miljoenen in de loterij in de VS

Op Business Insider is een post over hoe 19 mensen die de hoofdprijs in de loterij wonnen en de nodige miljoenen, soms zelfs tientallen miljoenen dollars en een keer zelfs $114 miljoen(!), kregen nu toch straatarm zijn http://www.businessinsider.com/17-lottery-winners-who-blew-it-all-2013-5. Sommigen zijn weer vuilnisman of werken in de supermarkt dan wel een andere eerzame baan bij McDonalds.

Amerikanen maken hun faam waar dat ze echt big spenders zijn. Drugsverslaafden zijn vaak ook heel goed in het snel arm worden. Een enkeling gaf zo veel weg dat hij zelf steun nodig had. En verder vinden ze het heerlijk om elkaar eens een proces aan te doen.Enkele mensen hadden vooraf afgesproken de prijs te delen, maar na het winnen van de prijs kwamen ze ineens op andere gedachten. Daar weten advocaten wel raad mee, je houdt als winnaar dan geen cent meer over na advocaatskosten. Er waren er ook die hun hoofdprijs verborgen hielden voor hun echtgenot (e), daarna gingen scheiden. De achtergelaten partij kwam daar dan achter en wist via die geweldige advocaten toch de nodige pecunia af te troggelen en inclusief de weldadige levenswijze na het winnen van de hoofdprijs leidde dit soms tot een tocht naar de voedelbank. Het is ook een verhaal van mensen die zelfmoord pleegden, in de gevangenis kwamen, door de fiscus achtervolgd werden en vooral ook door ex-en.

Een mevrouw had een annuïteit gekocht, maar lostte haar schuld van $200.000 niet af en dat leidde dan weer tot processen van de uitlenende instantie, die deze processen won en $ 154 miljoen schadevergoeding toegewezen kreeg, maar de mevrouw in kwestie had geen rooie cent meer na haar woeste uitgaven.

Je had ook nog de gokkers die geen enkele moeite hadden miljoenen te vergokken in casino's etc. Hierbij hoorde ook Evelyn Adams, nu woonachtig in een trailer park. Zij won maar liefst twee keer de hoofdprijs in een miljoenenloterij. Volgens de kansberekening was dit te onwaarschijnlijk om waar te zijn. Maar het bleek toch waar. Het is mogelijk dat dit gebeurt en voor zo ver bekend is dit het enige bekende geval. Bij de seminars van Inquire werd dit voorbeeld de nodige jaren geleden behandeld, hoe iets onwaarschijnlijks toch kan gebeuren. Dit was het voorbeeld dat ik vroeger aanhaalde om uit te leggen dat Lucia de Berk onschuldig was. Zo iets kan gebeuren met verpleegsters die op een afdeling werken met veel sterfgevallen. Het gebeurt wereldwijd niet veel, maar het gebeurt gewoon en Lucia was het slachtoffer van het noodlot van het onwaarschijnlijke toeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten