28 mei 2013

Goldman Sachs ziet hervormingen als motor voor de Chinese beurs

Goldman Sachs ziet hervormingen als middel om de koerswinstverhoudingen omhoog te krijgen. Er is een heleboel laaghangend fruit dat geoogst kan worden. De anti-corruptiemaatregelen van de neiuwe regering zijn hoopgevend. De hervormingen drukken de economische groei, maar dat zit nu in de voorspellingen voor de rest van het jaar. De groei gaat lager maar minder volatiel worden.
In bovenstaand plaatje laat men zien waarop de beurs steeg, dat waren hervormingen en meer liquiditeit.
De beurs reageerde haast niet op de enorme winststijgingen in 2010-11. Voor een deel kwam dit door de veel te grote stijgingen van de Chinese beurs in 2006/7 met de daarna ongelooflijke teleurstelling en angsten van de Chinese beleggers. De recente acceleratie zou heel bullish moeten zijn, maar dit moet bevestigd worden door hervormingen uit de categorie laaghangend fruit.
Er blijven zorgen over de bubbel in onroerend goed (lijkt niet te erg, maar het wordt wel afgeknepen door de politiek), te veel nieuwe aandelenemissies, te veel infrastructuurinvesteringen, te lage economische groei en angst voor uitblijven van hervormingen.
GS ziet tegenvallend macronieuws niet als een erge bedreiging voor de beurs, maar uitblijvende hervormingen wel. Overigens berichtte men vandaag dat de winsten in China behoorlijk aan het stijgen waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten