4 mei 2013

Gundlach gelooft uiteraard heilig in obligaties

Via Pragmatic Capitalism de ontboezemingen van Gundlach, door de nodige mensen gezien als de beste obligatiebelegger in de wereld, http://pragcap.com/jeff-gundlach-why-own-bonds-at-all
Zijn advies is op te houden te geloven dat de rente enorm zal gaan stijgen. Geen enkele wesetrse economie kan dit verdragen. Alle centrale banken gaan door met QE tot het evident is dat het wel kwaad kan. Nu is elke centrale bankier ervan overtuigd dat het geen kwaad kan. De deflatoire krachten zijn enorm. De werkloosheid is hoog. Het belangrijkst is de lage participatiegraad in de VS.
Credits zijn een goede belegging omdat ondernemingen bij de huidige hoge winstmarges zo gemakkelijk hun rente kunnen betalen (en zo weinig investeren).
QE is een soort put onder de obligatieprijzen, niet de aandelenkoersen. QE drijft aandelenkoersen op, maar na vier jaar stijging zijn aandelen aan de beurt om te gaan dalen (onderstaand plaatje is populair). De koperprijs geeft aan dat de groei in de wereld zeer laag is, ook in China (veel lager dan ruim 7% die China meldt, hooguit slechts een paar procent).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten