15 mei 2013

Tepper nog steeds bullish

http://www.ritholtz.com/blog/2013/05/appaloosas-tepper-bullish-on-stocks-still/
Tepper was de laatste jaren zo aardig flink in het nieuws te komen op TV met zijn ideeën, hoe hij gepositioneerd was en bijzonder was dat dit daarna zeer goed uitpakte. Vandaar dat de beurs bijzonder opgewekt reageerde op zijn bullish uitlatingen.
Er beginnen wel erg veel bulls te komen, maar er zijn nog steeds veel reluctant bulls, bulls die de hausse bijna helemaal gemist hebben, wisten dat ze op het QE-verhaal hadden moeten reagren met kopen, maar het maar niet deden. Waarom bullish worden als aandelen duurer worden? De spijt nam/neemt al maar toe.
Ik herken het wel, ik was de laatste tijd slechts gematigd bullish, waarom niet veel meer? Als je die angsten voor deflatie en te lage participatiegraden ziet, waar is je inzet? De S&P is nog niet eens 30% omhoog op jaarbasis ten slotte.

En wat zei Tepper, dat de markt ineens van de min in de plus draaide (fantastisch om te zien hoe de markt al tijdens de video omhoog schiet op wat Tpper zegt).  Niet alleen in de VS, maar ook in Japan, Australië etc.  zijn de centrale banken veel te veel aan het kopen. Zelfs de FED weet niet hoe veel ze moeten kopen. In de komende maanden is het toale overheidstekort in de VS maar$ 100 miljard (door o.a. dividendstortingen van Fannie Mae etc.) en men koopt $ 500 miljard. Die $ 400 miljard surplus is geweldig bullish. Want het gaat goed met de Amerikaanse economie, de autoverkopen zijn goed, de huizenmarkt is goed, bijna alles is goed.
Overigens moet je op basis van dit verhaal over centrale banken die te veel kopen juist Japan kopen volgens Tepper.

Tepper vertelt zijn verhaal met het sluwe lachje van de tweedehands autoverkoper die meer weet dan zijn klant. De reporter wordt daarom op zeker moment enigszins boos en de discussie verzandt. Maar de kracht van tepper is dat hij iets heel simpels met één krachtig extra argument versterkt: we weten allemaal dat het redelijk gaat met de amerikaanse economie en dat de centrale banken aan veel QE doen. Maar we stonden er misschien niet genoeg bij stil dat door de tijdelijke terugval van de financieringsbehoefte van de Amerikaanse staat die QE tijdelijk te groot is. Simpel en zo is Tepepr schatrijk geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten