2 mei 2013

change, yes we can voor Nasdaq, Emerging Markets

sinds maart april lijken de bordjes enigszins verhangen op Wall Street; na een enorme opmars doen small/ mid caps het ineens slecht (frank Russell 2000 index) en doet de Nasdaq het ineens weer beter en de Dow Jones slechter. De recente opmars van de Nasdaq wordt toegeschreven aan nieuw enthousiasme voor Apple, nu het overtuigend een warde-aandeel is geworden. Na het plaatsen van een obligatie van $17 miljard (en dat bij cash boven $100 miljard in het buitenland) lijkt het opkopen van eigen aandelen serieus te kunnen losbarsten. De Googlebril creëert natuurlijk ook fantasie en zelfs de SOX lijkt te kunnnen gaan stijgen.
Plotseling lijk je long Nasdaq short Dow Jones moeten gaan, wat heel wat tijden een beetje dom was.
Even plotseling lijken aandelen Emerging Markets het goed te gaan doen na de enorme relatieve valpartij sinds januari. Low volatility lijkt nog steeds aantrekkelijk, al roept  het blog van the Reformed Broker nu op tot voorzichtigheid, low volaitility is veel te duur geworden.

een en ander relatief ten opzichte van de S&P500: gewone Emerging Markets, low volatility an high beta: sinds kort kon je beter in Emerging Markets zitten dan in de S&P
De koperprijs geeft overigens aan dat cyclische aandelen het moeilijk hebben: economische groei valt tegen
Dat geldt in versterkte mate voor zilver. bemoedigend is de enorme omzet waarop het dieptepunt lijkt te zijn gezet: er was ineens weerstand van grote omvang tegen de dalende trend
Dow Jones Transport geeft ook aan dat je op moet passen met cyclische aandelen: de economische groei lijkt weer eens tegen te gaan vallen.

Large speculators hebben wel erg veel gekocht en zouden wel eens enorm veel willen gaan verkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten