2 mei 2013

rente verder richting 0 of lager door FED en ECB

Draghi verlaagde keurig zoals opgedargen door de markten de rente met 0,25% tot 0,5%. De verwende kindertjes van de markt hadden ook nog gevraagd voor extra maatregelen om meer krediet los te peuteren voor midden- en klein bedrijf (SME), maar daar was Draghi nog niet voor te vinden,. Hij liet wel doorschemeren dat een negatieve rente vergoeden misschien nu wel leuk was om te doen. Om alleen die arme depositohoudertjes boven € 100.000 in Cyprus te pakken is eigenlijk een beetje min, ook in andere delen van Europa moet men de geneugten van een royale ECB maar eens gaan voelen.

In de VS maakte Hilsenrath (het officiële doorgeefluikje van de FED bij de Wall Street Journal) duidelijk dat de FED wel eens meer QE gaan doen in plaats van midner en dat terwijl dit kwartaal de Amerikaanse overheid een overschot heeft (jawel, even maar).
(plaatje Bianco)

Strategas vindt dat de markt nog niet op het spoor van meer QE zat, maar de heilzame evangelische zendingswerking van Hilsenrath zou hier wel eens verandering in kunnen brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten