17 mei 2013

Nikkei 25.000

Vroeger had men het over Dow 36.000, dat is helemaal achterhaald. Het gaat nu alleen maar over de Nikkei. Nikkei 25.000 volgens Nomura. Heel bescheiden, ver onder de all time high.

De Bank of Japan koopt onverdroten door, leningen, aandelen tot ze er bij neervallen. Er is enige twijfel of dit de rente omlaag zal brengen. Maar men ziet dat de Bank of Japan elke kans aangrijpt als de koersen van aandelen meer dan circa 0,7% dalen om aandelen te kopen. Ze willen maar $ 25 miljard aandeeln kopen dit jaar, dus dat is niet genoeg om zeker te weten dat aandelen stijgen.
Volgens Nomura wil de Bank of Japan dat de risicopremie in ieder geval lager dan rond 2005 wordt, lager dan 5%. http://ftalphaville.ft.com/2013/05/15/1501722/the-super-soaraway-nikkei/

Opvallend is dat Nomura zich niet kan voorstellen dat de rente boven 1% komt.

Er is de laatste dagen wel enige paniek aan het ontstaan dat Japan gevaarlijker is dan je denkt. De rente kan toch wel heel erg veel stijgen, ook al koopt de BoJ zo veel dat de banken moeten melden minder winst uit handel in staatsobligaties te gaan maken, omdat de BoJ gewoon zo ongeveer alles koopt. De banken gingen daar gisteren zo'n 3% op onderuit.Toch laat men de rente zo enorm stijgen, die banken weten het niet meer.

Ook de onroerend goed aandelen, die zijn gewoon ingestort, terwijl de BoJ die gewoon doorkoopt en de Japanner toch echt dacht dat de grote daling van de vastgoedprijzen voorbij was.
Kennelijk keren de goede tijden uit de jaren 80 terug als na een enorm pushen van bepaalde thema's door Nomura ineens het voorbij was en enorme koersdalingen kwamen, terwijl de Nikkei gewoon doorsteeg, heel rustig meestal.

Kortom de Nikkei gaat naar 25.000 op betere winsten en lagere risicopremies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten