11 mei 2013

winstschattingen vallen te ver terug

Er wordt niet veel van de winsten in de VS verwacht.De bottom up schattingen voor 2012, 2013 en 2014 hebben hetzelfde patroon gehad en de markt heeft zich ingesteld op inderdaad dezelfde tegenvallers voor 2013 en 2014.

Een en ander zou iets mee horen te vallen, vooral 2014 zou beter moeten worden.
Winsten en guidance lopen braaf met de ISM mee. De guidance is nu veel slechter dan de ISM aangeeft (plaatjes Strategas).
.
 
 
De ISM geeft aan hoe het met de bijstelling van de winsetn gaat. De daling van de ISM  van de laatste maanden wordt doorgetrokken, maar dat is overdreven. De ISM loopt op en af samen met de initial claims voor werkloosheid en de retail sales. De trend van de initial claims is na een stijging weer duidelijk omlaag, d.w.z. dat wijst op een hogere ISM. De retail sales waren zwak, maar lijken weer iets te gaan herstellen en dat wijst op hogere, niet lagere ISM's.
High yield obligaties
 geven duidelijk aan dat de omzetten van bedrijven gaan aantrekken, het was een degelijke leading indicator (deze keer misschien wat minder door QE dat de spreads drukte).
De modellen van Benderly (Applied Global Macro research), een optimist voor de macro van de VS, geven aan dat de ISM gaat stijgen. Geen garantie natuurlijk, maar het afgelopen jaar zat Benderly behoorlijk goed met zijn voorspellingen voor de juiste redenen. Als Benderly gelijk heeft, dan gaat het beter met de winsten dan men denkt en kan het terecht zijn dat cyclicals als technologie en transport het ineens wat beter doen.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten