15 september 2013

nog een paar dagen slapen: dan komt de FED

El Erian zette in de Barron's uiteen dat zo ongeveer iedereen ineens aan het verkopen van obligaties sloeg, toen de Bernanke put onder de obligatiekoersen wegviel.
het publiek verkocht $107 miljard aan obligatiefondsen. risk parity moets door de veranderende correlaties ineens ook het mes zetten in obligaties. Hedge funds durfden niet meer zo veel op de carry in te zetten. Handelaren durfden voor het eerst in vijf jaar weer eens short te gaan, nu de ongelijke strijd tegen de zombiekopers (centrale banken) verstek lijken te laten gaan. Het buitenland verkocht ook driftig (verergerd door het verdedigen van ineenzijgende valuta's).

Waar zit hij mee in zijn maag?
1. Gaat het wel zo goed met de Amerikaanse economie als de meeste mensen nu denken, krijgen we niet nog meer stagnatie?
2. Waarom neemt de FED QE terug? De economische groei is niet overtuigend, de inflatie te laag. Als het alleen gaat vanwege de risico's van meer QE of dat het niet werkt, dan is er een probleem.
3. Technische acties. Al die charts wijzen plotseling op iets anders en wat, dat is onvoorspelbaar.

Jim Bianco maakt zich druk dat de FED niet eensgezind is wat te doen, eigenlijk niet weet wat ze gaan doen. Hilsenrath houdt zich angstig stil over de taper van QE.
Op dit tijdstip had al lang 99% van de economen moeten voorspellen dat de vermindering van QE gestart wordt op 18 september of dat die dan niet gaat beginnen. Maar slechts 66% denkt dat de vermindering op 18 september start. er is dus ruimte voor teleurstelling als de FED de vermindering start op 18 september.
Er is ook angst voor de voorspellingen van de gouverneurs voor de rente in 2016 en veel hoop op meer vriendelijke forward guidance.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten