3 september 2013

ISM nog sterker

Vorige maand rolde bijna iedereen van zijn stoel vanwege een ISM van maar liefst 55,4. Dat paste toch niet bij fiscal cliff, sequester en ellende in bijna de hele wereld. Waar halen die Amerikanen toch hun geld vandaan om de ISM zo op te drijven, want de ISM wordt toch vooral gedreven door betere retail sales naast lagere initial claims voor werkloosheid. Het eerste leek niet zo goed te gaan, dat van die initial claims was wel heel duidelijk een positieve factor. de vorige maand wees orders/voorraden op een stijging deze maand, maar de zwakke consumptieuitgaven vorige maand, met bijbehorende tegenvallende inkomensontwikkeling en wat negatieve verhalen van de nodige retailer, dat bracht de voorspellers eendrachtig tot en lagere ISM.
Toch werd de ISM nog hoger en de nieuwe orders vlogen omhoog, geheel tegen het aparte cijfer vorige week van lagere nieuwe orders voor duurzame consumptiegoederen.

Mijn modelletje staat niet paf van een ISM van 55, maar nog meer muziek ziet het niet. Een ISM van boven de 55 leidt overigens tot hogere winstschattingen van analisten, tegen de normale trend van neerwaartse bijstellingen in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten