12 september 2013

Knight Frank collectibles: beter dan goud

Knight Frank kwam met een update wat de collectibles beleggingstechnisch gedaan hadden. Ik heb dat al een keer ongeveer behandeld met http://beleggenopdegolven.blogspot.nl/2013/08/collectibles-deden-het-goed-maar-waren.html
Volgens de reeksen was de standaarddeviatie van de opbrengsten per jaar vaak laag, alhoewel de transactiekosten hoog zijn.
De afgelopen jaren ging het erom wat de Chinezen ineens leuk vonden. Eerst was dit wijn, liefst met een groot etiket van een beroemd wijnhuis, maar de laatste jaren wilde men toch per se een antieke auto. En niet alleen de Chinezen wilden dat, een heleboel andere mensen ook. Auto's hebben het de nodige jaren erg goed gedaan. Of dat zo blijft, is zeer de vraag. Extra belastingen hierop en de komst van de zelfrijdende auto kan de pret flink bederven.

http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/09/08/forget-gold-classic-cars-are-the-new-hot-investment/ volgens het wonk blog van de Washington Post hebben collectibles de plek van goud overgenomen als beste belegging voor particulieren. (PCL zijn huizen in Londen, de grafiek is in ponden).
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten