20 september 2013

QE or not to QE

Nog wat naoverpeinzingen over de verrassende beslissing van de FED om QE niet te verlagen. Het is een overduidelijk teken volgens de commentatoren dat de economische groei in de VS weer het ravijn in gaat. De Amerikaanse economie heeft absoluut veel meer QE nodig en niet minder. Emerging Markets al helemaal veel meer en de FED heeft geluisterd naar de verwensingen van mevrouw Lagarde over minder QE.
George Minack trekt iets andere conclusies. Het is nu duidelijk geworden dat de lijn Yellen heeft gewonnen. De FED gaat gewoon veel te lang door met QE, ook al schreeuwt de Amerikaanse economie om hogere rentes om ongebreidelde kredietgroei en inflatie tegen te gaan. Oplopen van de inflatie vanwege een te ruim monetair beleid van de FED is nu op termijn een bijna zekerheid.

Is dat nu allemaal belangrijk? In Nederland kwam gisteravond de verrassende beslissing van de FED helemaal niet aan bod, alles werd overschaduwd door de dood van Johannes van Dam. dat is een grote slag, nu weten we niet meer waar we lekker kunnen gaan eten en blijven we voor altijd verstoken van nieuwe recepten en raadgevingen hoe we ons lekker rond kunnen gaan eten. Dat is toch veel belangrijker dan geneuzel over een tijdelijk uitstel van vermindering van QE.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten