17 september 2013

bankwinsten in China hoog, maar zijn de banken solvabel?

56% van de winsten in China nemen de banken voor hun rekening op de beurs http://qz.com/121600/chinas-banks-are-hogging-the-countrys-market-earnings-and-that-spells-trouble/#121600/chinas-banks-are-hogging-the-countrys-market-earnings-and-that-spells-trouble/
Zijn daardoor die banken solide? Geen idee dus hoe sterk de Chinese banken zijn, want hoe veel slechte schulden ze hebben is volstrekt onduidelijk. Ze hebben kennelijk niet genoeg kapitaal volgens de toezichthouder, de Peoples Bank of China: 12 van genoteerde 17 banken willen voor $ 70 miljard nieuw kapitaal aan achtergestelde schuld ophalen op de beurs.
Toch lijkt de echte pijn te zitten in het schaduwbanksysteem. Daar gaan de klappen vallen als er iets mis is met de lokale overheden en staatsbedrijven.
In oktober moeten de lokale overheden laten zien hoe veel schulden ze hebben. Dat is buitengewoon variabel: de meeste provincies/ steden hebben schulden ter waarde van 20-40% van hun BNP, maar circa 10 provinciesteden hebben 80-120% schuld ten opzichte van hun BNP zo vermoedt men. Die moeten gaan deleveragen, maar daar hebben ze geen zin in en er zijn genoeg middelen om regelgeving op slinkse wijze te omzeilen, totdat er plotseling nieuwe hervormingen komen natuurlijk.

1 opmerking:

 1. My brother suggested I might like this web site.
  He was entirely right. This post truly made my day.
  You can not imagine simply how much time I had spent for this information!
  Thanks!

  Stop by my homepage :: Lifestyle Liberation Blueprint

  BeantwoordenVerwijderen