25 september 2013

investeringen in Europa gaan hard groeien volgens Mislav Matejka

Mislav Matejka van JP Morgan heeft vaak overtuigende verhalen waarom je bepaalde Europese aandelen moet kopen. Nu weet hij overtuigende plaatjes te geven dat de investeringen in Europa flink gaan aantrekken. toch heeft hij moeite met het aanbevelen van aandelen die kapitaalgoederen maken.
Boven het plaatje van investeringen en cashflow. Eerst moet de cashflow er zijn, voor men kan gaan investeren. Cashflow leidt investeringen. Sinds 2009 is er een ongewone situatie: cashflow blijft maar veel hoger dan de investeringen. er is een chronisch gebrek aan vertrouwen ondanks torenhoge winstmarges. Men zet liever de overtollige cash weg op 0% rente dan dat men gaat investeren met een rendement van 10%+. Er zijn de laatste jaren vrijwel geen analisten te vinden die dit zo erg vinden dat ze een verkoopadvies geven aan de ondernemingen die liever eigen aandelen inkopen dan investeren. Toch kan het niet uitblijven dat men meer van de cashflow gaat investeren.
Matejka denkt dat dit in ieder geval in Europa gaat gebeuren. Daar gaan de winsten fors aantrekken en daarmee zul je zien dat de investeringen de lucht in zullen schieten.
Gaat dit echt gebeuren? Ik denk van wel. winsten gaan fors stijgen in Europa na de dalingen in de recessie. Bezettingsgraden gaan nu omhoog en dat gaat altijd samen met aantrekken van de investeringen.

1 opmerking:

  1. I always emailed this blog post page to all my associates, since if like to read it after that my links will too.


    Also visit my webpage :: Lifestyle Liberation Blueprint Review

    BeantwoordenVerwijderen