14 april 2011

De olie wordt duur betaald, benzine weer duurder dan melk



Tegen dit soort benzineprijzen (plaatje Bianco) is het consumentenvertrouwen ook in de VS niet opgewassen. Het Nieuwe Normaal komt in gezwinde pas weer terug: consumptie wordt niets meer in de komende vijf jaar zo roepen weer steeds profeten (en na publicatie groei eerste kwartaal VS vast nog meer). Men moet meer gaan sparen en bij in deze vaart stijgende benzineprijzen betekent dit dat de consumptie eigenlijk niet meer kan groeien in de komende jaren. Alleen dictatoriale oliesjeiks krijgen het beter, ze krijgen voldoende geld om hun onderdanen een kopje kleiner te maken indien nodig.

Zoals het verhaaltje van het wegdoen van de CCCP mand door Goldman Sachs eergisteren al aangeeft, is er wel enige hoop dat er voorlopig een eind komt aan die opmars van de olie- en benzineprijzen.
Uit de analyse van bijvoorbeeld Bianco van de bewegingen op de futures markt, de commitment of traders analyse, zie je dat de large speculators en de small investors nu hoeveelheden long olie zijn als nooit eerder vertoond. De historie leert dat je beter contrair kunt zitten tegen deze groepen. Vandaar dat Goldman Sachs long olie nu even te link vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten