29 april 2011

De bazooka-man spreekt: de tegenstanders van verhoging schuldenplafond zijn terroristenHet verhogen van het schuldenplafond van de overheid (debt ceiling) verloopt uiterst moeizaam. Steeds meer republikeinen zetten de hak in het zand en er beginnen nu ook gematigde democraten te komen die tegen beginnen te sputteren. Tegen de verhoging van het schuldenprlafond zijn is erg populair en als je dat niet bent verlies je veel stemmen in het midden en ook als gematigde democraat gaat je herverkiezing normaal gesproken boven je principes.

Dat is een doorn in het oog van Paul O'Neal, de voormalige minister van financieën van de VS. Deze man die naar zijn eigen zeggen een financiële bazooka had om alle financiële problemen van de kredietcrisis weg te schieten, noemde alle tegenstanders in het congres van de verhoging van de debt ceiling Al Qaeda terroristen op Bloomberg TV (“InBusiness With Margaret Brennan”).
Volgens hem is ongeveer 50% van de congresleden gek, "loony", iets dat eigenlijk alleen bedoeld is voor Canadezen.

Men kan maar niet tot overeenstemming komen over bezuinigen, of het nu gaat over belastingevrhogingen voor $250.000+ inkomens, afschaffing extra belastingaftrek oliemaatschappijen/ extra heffingen voor olieproducenten in Golf van Mexico, gezondheidszorg of defensie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten