30 april 2011

Aantal wanbetalers op Amerikaanse hypotheken enorm, maar nu snel dalend


Het plaatje van Calculated Risk laat zien dat het aantal foreclosures nog steeds toeneemt, maar dat het aantal hypotheken met betalingsachterstanden nu pijlsnel daalt (deels seizoenmatig).
Het blog Calaculated Risk is mijn favoriete plek om te zien hoe de Amerikaanse vastgeodmarkt erbij staat. Dat is nog steeds rampzalig, maar het begint minder rampzalig te worden. Meer dan 6 miljoen hypotheken hebben betalingsachterstanden (zijn delinquent), maar door het strengere verstrekkingssysteem zijn de recent nieuw verstrekte hypotheken veel minder dan normaal delinquent.

12% minder hypotheken met betalingsachterstanden in het eerste kwartaal, dat is een mooie daling. Er komen weinig nieuwe gevallen bij en oude worden geleidelijk opgelost (al dan niet hardhandig).

Als de prop van foreclosures verwerkt is (dat duurt nog wel even, Calcuclted risk ziet een voorraad van foreclosure+ zwaar delinquent van 45 maanden tegen de huidige verkoopcijfers; dat moet toch echt meer dan halveren wil je van een enigszins normale markt spreken), dan kunnen de huizenprijzen weer flink aantrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten