19 april 2011

Wall-E doet het gevaarlijke werk in FukushimaIn het artikel Where Humans Fear to Tread
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703702004576269173404660688.html?mod=WSJ_business_whatsNews in de Wall Street Journal zie je foto's van robotjes die wel erg lijken op de robot Wall-E in de gelijknamige Disneyfilm.
De eigentijdse robot moet net als Wall-E kijken of de aarde weer bewoonbaar is: snuffelen in de kerncentrale van Fukushima waar de straling nog aanvaardbaar is voor de mens en bij voorkeur op afstand dingen doen in de zone waar de straling te hoog is voor de mens.
Japan heeft de hulp ingeroepen van iRobot (je zou denken dat men robots van Fanuc klaar had staan, maar Japan heeft geen goede wapenindustrie als uitvloeisel van de Tweede Wereldoorlog), maar dan niet van de Roomba die als een soort veredelde versie van de bezem van Harry Potter zit te stofzuigen, maar de kleine versie de RobotPack en de grote militaire versie van de VS (de "warriors"). Daar was men al langer in projecten voor het leger bezig met het laten uitvoeren van karweitjes door robots die te gevaarlijk zijn. Dat zijn de wat robuustere versies, de "warriors" (we schakelen over van Wall-E naar Starwars).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten