30 april 2011

zilver nu meer verhandelde ETF dan goud en zelfs soms SP500De snel stijgende prijs van zilver zorgt voor heel wat handel in zilver. De tabel van Bianco laat de paar (23) dagen zien waarbij in aantallen het indexfonds, de ETF van de S&P500 (Spider), niet het meest verhandeld was. De afgelopen week was dat de ETF van zilver in maar liefst drie dagen.

Die enorme handel heeft niet geleid tot een duidelijk hoger aantal uitstaande zilverparticipaties, daardoor kwam de handel niet.Dat niet erg groeiend aantal participaties maakt het moeilijk de ETF's de schuld te geven van de hoge zilverprijs.

De totale waarde van de zilver ETF's is nog steeds veel lager dan die van de goud ETF's maar de handel in zilver is enorm.
Zilver lijkt in de blow off fase te zitten (zoals al eerder gesteld: dat kan betekenen circa 30% omhoog (eerst meestal) of circa 80% daling (daarna).

N.B. XLF is de tracker voor financials zoals JP Morgan. De hoge omzetten op sommige dagen waren kenmerkend voor de paniek van de kredietcrisis rond de banken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten