13 oktober 2010

kort overzicht van het goede nieuws van vandaag


-Kompels gered in Chili.
-FED notulen: er is brede meerderheid over kwantitatieve verruiming
-Griekse rente in duikvlucht, d.w.z. Griekse problemen minder ernstig beoordeeld, vooral ook na toegenomen geduld IMF met Griekenland
-Het gaat erg goed met Intel en ASML
-Winstcijfers JP Morgan goed. Goede kans op hervatting dividenden in eerste kwartaal. Verliezen op slechte leningen verschrompelen. Inkomsten niet zo geweldig, waardoor koers niet wegspuit.
-Valutareserves van China stegen een recordhoeveelheid van $194 miljard (waarvan 1/3 door zwakke dollar). Dat bevordert de wereldliquiditeit en is een indicator voor wereldgroei. De druk op verdere revaluatie en daardoor exportkansen voor rest wereld nemen toe.
-Kredietverlening over de maand september was sterk, beter dan verwacht. Dat maakt meer plausibel dat groeiafzwakking in China niet lang zal duren.
-RBS stelt groei Eurozone over derde kwartaal bij van 0,3% naar 0,4% (niet geannualiseerd) op basis van de nieuwe informatie. Dat is nog onder de 0,5% die de ECB schijnt te zien (misschien heeft ECB gelijk, omdat men de groei in Duitsland onderschat). RBS ziet overigens maar 0,1% in het vierde kwartaal.
-DAX uitgebroken naar boven
-VIX vliegt omlaag en belooft verdere stijging aandelenbeurzen
-Lange rente stijgt op gelddrukverhalen in VS en dat leidt vast tot hogere lange rente in Europa en daarmee tot betere dekkingsgraden van Nederlandse pensioenfondsen/ minder onbetaalbare pensioenpremies.
-Japanse orders voor nieuwe orders +10,1% in augustus (juli +8,8%)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten